FAQ

HVAD ER PRISEN FOR EN KILLING OG HVAD INKLUDERER DEN?

Vores killinger koster 7500 kroner + transport

Alle vores killinger sælges med kontrakt. De bliver vaccineret to gange,
mikrochippet, ormekur og steriliseret/kastreret, inden de forlader vores katteri.
Vores killinger kommer med 6 måneds kæledyrsforsikring fra Agria.
Alle killingerne har sundhedsbog fra dyrlæge samt en pasningsvejledning

Killingerne bliver registreret hos TICA. Og selvfølgelig tilbyder vi livstidsstøtte til alle vores killinger.
TJENER I PENGE PÅ JERES KILLINGER?

Prisen for selve killingen er 4000 kr., dertil kommer 4500 kr. klargøringsudgifter (dyrlæge, chip, kastration, medicin, ormemiddel, foder, registrering. Der medfølger 1/2 års fuld sygeforsikring, Pris i alt 8500 kr. 

De 4000 kr. for killingen bruges til gentests, scanning, røntgen, behandling og vaccinering af avlsdyrene, kejsersnit, foder, grus, div. indretning til kattene herunder kattegårde m.fl.,- og indkøb af avlsdyr i udlandet til mellem 3000 Euro til 5000 Euro plus transport og import. Og nej vores omkostninger dækkes IKKE af salget af killinger. Det er et dyr hobby.
HVAD ER PROCESSEN FOR AT KØBE EN KILLING? HAR I EN VENTLISTE?

Ja, vi har en lille venteliste med evt kommende købere. Hvis du er interesseret i at købe en killing Vil vi gerne du skriver og fortæller os hvad du kan tilbyde en kommende killing. 

Når killinger er 4-6 uger gamle, vil de på vores venteliste blive kontaktet for at vælge en killing. Når du har valgt din killing, bliver du bedt om at underskrive en kontrakt og sende et depositum på 2000, kroner for at foretage din reservation. Du får løbende opdateringer om din killing, indtil den er klar til at gå hjem. Den resterende købspris skal betales fuldt ud på dagen for afhentning. Killinger forlader vores katteri, når de er ca 14 uger gamle, for at sikre, at de er ordentligt socialiseret og har afsluttet deres dyrlæge inden de forlader os.
KAN JEG KØBE EN KILLING; NÅR JEG INGEN HAR I FORVEJEN?

Af temperament får Maine Coon katten selvfølgelig, på en skala fra 1-10 point, 10 point. Den er helt speciel i sin adfærd. Den er fræk og kan til tider være direkte uartig, og som killing/ungdyr foregår al gang i løb. Den er hurtig, smidig og bevæger sig som en gazelle, også selv om den bliver stor og tung.

Maine Coon, kendt som Den Milde Kæmpe, er et godt familiemedlem med et sødt og roligt væsen. Det er muligvis også den største katterace af alle.

Racen er normalt er meget social og egner sig ikke som alene killing. Det første en killing gør, når den kommer ud af sin transportkasse er at søge efter en kamerat . Den har det man kalder flokmentalitet og har brug for en ligestillet, vi kan give dem meget men ikke vi kan ikke udfylde det en anden killing kan. Man får også en mere harmonisk Maine Coon, men dette ses kun når man oplever dem sammen.
BLIVER JERES KATTE TESTET?

Ja! En af vores største bekymringer er at sikre, at vores avlskatte er i topform. Vi foretager


 • HCM - Hypertrofisk kardiomyopati er en lidelse, hvor hjertemusklen bliver unormalt tyk, hvilket nedsætter effektiviteten af ​​hjertefunktionen og kan resultere i hjertesvigt eller blodpropper.
 • PKDef - Pyruvatkinasemangel er en blodsygdom. Pyruvatkinase er et enzym, der findes i røde blodlegemer, som gør det muligt for dem at producere energi for at overleve. Hvis dette enzym mangler, reduceres de røde blodlegemers levetid kraftigt, og katten vil lide af anæmi.
 • SMA - Spinal muskelatrofi er kendetegnet ved den progressive ustabilitet med ustabil gang- og holdningsabnormaliteter på grund af tab af motorneuroner i den nedre rygmarv og atrofi af muskler i bagbenene. Symptomerne begynder at vise sig omkring 3-4 måneders alderen.

         og flere andre sygdomme.

 • PKD en lidelse der rammer nyrerne og forasager cyster 


Vi tager også blodprøver for at kontrollere for FIV (Feline immunodeficiency virus) og FELV (Feline leukemia virus - vi opretholder en 100% negativ katteri til enhver tid mod disse vira. Alle vores katte er fuldstændigt vaccinerede, og de kontrolleres rutinemæssigt for eventuelle potentielle parasitter eller sygdomme.
KAN JEG KØBE DEN UDEN NEUTRALISERING?

HVIS JEG IKKE VIL HAVE MIN KILLING NEUTRALISERET FØR 6 MÅNEDER, VIL DU GØRE EN UNDTAGELSE FOR REGLEN?

Nej. Alle vores killinger bliver steriliseret og kastreret. Vi følger TICA, retningslinjerne, som anbefaler, at killinger neutraliseres, før de forlader vores katteri. Der er meget misinformation omkring tidlig neutralisering.

Vores grunde til denne beslutning omfatter:

 • Tidlig neutralisering giver mange sundhedsmæssige fordele som reduktion eller eliminering af kræftfrekvenser.
 • Det undgår negative adfærdsproblemer såsom strintning af urin eller  at de laver utilsigtet killinger..
 • Det sikrer, at vores katte aldrig ender i en opdrætssituation som Backyard breeding.
 • Det sparer den nye ejer besværet og omkostningerne ved selv at arrangere neutralisereing.
 • Der er ingen videnskabelig forskning, der viser, at tidlig neutralisering hos katte forårsager nogen skade.
  Dette er en myte.
 • En anden, meget populær, forkert myte er, at tidlig neutralisering resulterer i hæmmet vækst. Dette er direkte usand, dyr, der steriliseres/kastreres i en tidlig alder, har en tendens til at være større i gennemsnit. Dette skyldes den langsommere lukning af vækstplader, efter at hormoner er blevet reduceret eller fjernet fra et dyrs system.
HVILKEN MAD ANBEFALER VI?

Der er megen debat om, hvilket mærke mad der er bedst. Der vil altid være nogle, der elsker et bestemt mærke og hader et andet mærke. Vores killinger vil når de forlader vores hjem, kunne spise både tørfoder og vådmad ( i form af Barf )Vi anbefaler at fodre både vådt og tørt foder, fordi katte har en tendens til ikke at drikke nok vand til at forblive tilstrækkeligt hydreret, og vådfoder kan give ekstra vædske. Det giver også variation og nydelse til din kat. Hvis du beslutter dig for at fodre et andet mærke, anbefaler vi bare, at du undersøger og overfører din kat langsomt ved at blande maden for ikke at forårsage mavebesvær. Nogle katte kan være allergiske over for forskellige ingredienser i mad, og det manifesterer sig ofte som hudirritationer. Det er en god idé at være ekstra opmærksom, når du skifter din kattes kost for at sikre, at det nye mad er et godt match.
KRÆVER MAINE COON MEGET PLEJE?

Som de fleste kæledyr kræver de en vis pleje. Forskellige Maine Coons vil kræve forskellige former for pleje afhængigt af faktorer som deres individuelle pelslængde, hvor godt de plejer sig selv, den aktuelle sæson og om de har en tendens til at udvikle knuder eller ej. En god retningslinje er at regne med at børste din kat mellem 1-3 gange/uge. Pleje behøver ikke at være lang procedure, men en simpel fem eller ti minutters børstning går langt i retning af at holde din kats pels smuk og sund!
HVORDAN INTRODUCERER MIT NYE KILLING TIL MINE ANDRE Kæledyr?

Vi arbejder meget hårdt på at socialisere vores killinger, så overgange til nye hjem er lette. Størstedelen af ​​vores killinger ender med at gå i hus med andre kæledyr og børn, så vi fokuserer på at forberede din killing, inden de går herfra, så typisk når de er hjemme hos dig, vil de bare udforske og få nye venner! Når det er sagt, har hver killing en anden personlighed, og nogle tilpasser sig et nyt hjem meget hurtigere end andre killinger. Det er vigtigt at bemærke, at det kan være normalt for en killing at virke nervøs og gemme sig i starten, de er trods alt et nyt sted og adskilt fra deres familie.


Her er nogle ting, vi anbefaler for at gøre overgangen lettere:


 • Hav et rum gjort klar, f.eks. soveværelse, med (kattebakke, mad, vand, legetøj) og opbevar dem først i det område, indtil de er vant til dig De har brug for at vide hvor deres mad, bakke mm er og at havde et rum de føler sig tryg i.
 • Hvis du har andre kæledyr i dit hjem, skal du bruge denne tid til at vænne sig til lugten af ​​hinanden ved at føre tæpper frem og tilbage. Langsomt vil du gerne åbne døren, så de kan se hinanden. Hvæsende er helt normalt og ingen grund til bekymring, medmindre dyrene bliver fysiske. Giv dem plads og tid, så går det over. Prøv at fodre med godbidder og leg med dem. Så vil du opleve at de bliver hurtig bliver venner.
 • Øg langsomt det område, giv den langsomt mere og mere plads til den har lært huset at kende.Husk killinger elsker: ledninger, hængende snore Ex fra persienne, giftige blomster

osv. tjek hjemmet for disse ting, da killinger elsker at tygge og lege med ting de kan

komme til skade ved.
SÆLGER I KATTE TIL FRITLØB?

Nej. Omverdenen er et farligt sted for katte.

Der er flere risici, når en kat må frit vandre udenfor, herunder:


 • Vilde dyr, ( også hunde) der kan forårsage alvorlige kvæstelser eller endda død
 • Kamp med andre katte kan forårsage alvorlige kvæstelser
 • Sygdomme kan smitte fra andre kæledyr eller dyreliv
 • Parasitter som lopper, flåter, mider, orme osv. Katte er naturlige jægere, hvilket betyder, at de vil dræbe   og spise alle slags byttedyr, hvilket resulterer i alle slags sundhedsproblemer
 • Biler, påkørsler samlet kendt antal der dør i trafikken er ca 80.000 om året
 • Selv andre mennesker kan være en risiko, nogle mener de er skadedyr og udsætter katten for de mest forfærdelige pinsler
 • Mere pelspleje i form af vækster der hænger i pelsen og danner pelsknuder


I stedet for at lade din kat gå frit udenfor, anbefaler vi sikre forhold. Dette kan betyde gå ture ved brug af en sele, bygge en løbegård  eller hegne have ind.

Læs lovgivningen om fritløb


https://kattens-vaern.dk/lovgivning-om-katte

https://danskelove.dk/mark-og-vejfredsloven